• Центар на EyeSTAR Lasik

  broken image
  Институтот EyeSTAR Lasik е производ на долгогодишно работење, истражување и посветеност од страна на нашиот основач, д-р Гуркан Целикол (Gurkan Celikkol). Д-р Целикол е познат истражувач на коронеата и невронските мрежи и беше вклучен во голем број постдокторски стипендии и истражувачи во најдобрите ласерски центри во САД. Д-р Целикол си постави за цел да се создаде ласерски центар во Турција посветен исклучиво за ласерски третман, користење на најдобрите системи и најдобрите технологии во светот и одржување стандарди еднакви или дури и подобари од центрите во САД и во светот.

  EyeSTAR е основана во 1999 година, а како водечки снабдувач на ласерска очна хирургија во Турција, таму се третираат илјадници пациенти, претежно од странство, со што ја прави едеинствената турска медицинска установа каде 90 проценти од пациентите се од странство.

  Зошто EyeSTAR Lasik во Истанбул?

  - За нашата репутација и меѓународна медиумска покриеност е прочитано, зборувано, емитувано на ТВ програми, списанија, весници, радио и интернет низ целиот свет.
  - Извонредност при работењето признаено од страна на строги германски стандарди: EyeSTAR е добитник на меѓународните стандарди ISO 9001 за квалитет, сертификат за „Lasik“ и ласерски третман на око и услуга од престижната и строга германската организација „TUV-sud“.
  - „State-of-the-art“ технологија: Ние ги третираме нашите пациенти со најнапредните ласерски технологии за очи. Ако излезе подобар ласер за очи, можете да бидете сигурни дека ние го имаме! Ние неодамна станавме трета клиника во светот која може да понуди третман на пресбиопија со ласер. Не се посветени многу други клиники на лекување на своите пациенти со најдобрите и најновите достапни технологии.
  - Нашите хирурзи се специјалисти во оваа област, со илјадници случаи на ласерска операција на око, нивните академски и хируршки вештини се познати на меѓународно ниво. Тие непрекинато се консултираат, учат и присуствуваат на конференции низ целиот свет со цел да останеме во првите редови на нашата област. На тој начин нашите пациенти слушаат за сите нови случувања во индустријата директно од нашите хирурзи.
  - Ние сме единствената клиника во Турција со ограничен број од 10 пациенти на ден, со цел да ви обезбедиме највисок квалитет на услуга и да се спречат човечките грешки и кросконтаминација.
  - EyeSTAR ќе ви даде гаранција дека ќе гледате 100% по лекувањето и вашите очи ќе бидат целосно заштитени во текот на вашиот живот.
  - Lasik е нашето средно име. Ние сме навистина посветени на совршенството на ласерски корекции. Всушност, ние сме единствената очна клиника во Турција посветена исклучиво за ласерска операција на очи.
  - Сите наши пациенти се ВИП. Ние го организираме вашето патување од самиот почеток, до крајот, почнуваме од пречек на аеродромот и трансфер до хотелот, па сè до слушање на вашето омилено ЦД за време на операцијата, безжичен интернет, ДВД-плеери и Sony PlayStation, нашите пациенти знаат дека тие се ВИП личности од моментот кога контактираат во нашата клиника. На кој друг начин ние сме различни од повеќето други клиники во Турција и во странство? Ние не прифајќаме какво било здравствено осигурување со цел да ги заштитиме нашите пациенти од народот.
  - Ние зборуваме многу, многу јазици! Со тимот на EyeSTAR може да се зборува на англиски, германски, бугарски, јапонски, француски, италијански, романски, руски, турски, шпански, така што ќе се чувствувате како да се лекувате дома и да ви зборуваме на вашиот мајчин јазик.
  - Достапност: Ние се наоѓаме во централниот дел на Истанбул, тоа нè прави уште по достапни за нашите пациенти. Ние можеме да го организираме целото ваше патување, така што не треба да се грижите за ништо во текот на вашиот престој во Истанбул.