• EyeSTAR Тим

  Одличното реноме на EyeSTAR LASIK делумно се должи на искуството и земањето учество на нашите хирурзи: најдобрите хирурзи во оваа област лично учествуваат во секој чекор од постапката.

   

  Лекарите на EyeSTAR се едни од најискусните и квалификувани хирурзи во областа на ласерска корекција на диоптрија, кои имаат искуство уште од ексзајмер ласер сулфур № 001 - првиот ласер дистрибуиран по трговски пат. За разлика од другите хирурзи кои вршат различни видови хируршки интервенции на око, нашите хирурзи се занимаваат само со очни ласерски рефрактивни процедури.

  Сите наши хирурзи и целиот наш медицински персонал имаат практично искуство и / или поминале специјализации во странство - во најдобрите универзитети и медицински центри. Многумина од нашите хирурзи поминале стаж по рефрактивна хирургија во водечките болници и медицински училишта.

   

  На крајот, успехот на EyeSTAR LASIK е резултат на работата на нашите хирурзи за време на секој чекор од постапката EyeSTAR LASIK која се врши под надзор на нашиот медицински директор. Од одговарање на сите ваши прашања, до преглед за тоа дали сте погодни за операција, до вистински третман. Бидете сигурни дека искусен офталмолог ќе се грижи за вас, а не помошници, асистенти или оптичари.

  ДИсмаил Ѓуркан Челикол, медицински директор и основач

  Д-р Ѓуркан Челикол е роден во Едрене во 1965 година. По дипломирањето на Галатасарската висока школа, тој дипломирал на Истанбулскиот универзитет – Медицински факултет во Истанбул и започнува работа во Истражувачката болница "Beyoglu Research Hospital" во Бејоглу.


  Д-р Ѓуркан Челикол потоа го продолжува своето образование во САД, каде што и работел на Универзитетот Џон Хопкинс како истражувач во биомедицински оддел. После тоа, оди во Универзитетот на Калифорнија, Сан Диего, каде што бил вклучен како истражувач во бројни студии на корнеата или рожницата и вештачки интелигенциски системи. За време на неговиот престој во САД, д-р Целикол исто така изучува рефракција на ласерска очна хирургија во повеќе центри во САД и Европа.


  Д-р Ѓуркан Челикол имаше визија за создавање ласерски центар во Турција посветен исклучиво за ласерски третмани, користење на најдобрите системи и најновата технологија, како и одржување стандарди еднакви или подобри од центри во САД и во светот. Во 1999 година неговата визија станува реалност, а Институтот „EyeSTAR Lasik“ е основан и со поттикнувачкиот здравствен туризам во Турција, доведува до тоа 90% од пациентите на „EyeSTAR“ да доаѓаат од странство.


  Д-р Челикол е познат на меѓународно ниво како основач и директор на „EyeSTAR“ и за бројни други достигнувања. Со неговиот успех започна поттикнување за одржување и унапредување на здравството во Турција во целост.
  Неговата област за интерес на вештачка интелигенција е тоа што тој активно ја користи оваа технологија за да се дијагностицираат корнеаллните проблеми. Шахот е најголемото хоби на д-р Целикол и тој има освоено две шаховски шампионски титули на 7 во Европа и 2 во Турција. Д-р Ѓуркан Челикол е член МЕНСА, зборува англиски и француски јазик.

  Јасемин Јусуфоф

  Генерален Менаџер 

  yasemin@eyestar.us

  “Поздрав од Истанбул! Задоволство ми е да Ве поздравам, не само како менаџер, но исто така и како пациент на „EyeSTAR“. Дојдов во Истанбул од Токио прво како пациент во „EyeSTAR“. Јас носев контактни леки од мојата 14-годишна возраст и бев заинтересирана за „Lasik“, но не можев да ја најдам вистинската клиника во мојат роден Сан Диего, ниту во Њујорк, или Токио.


  Едноставно бев импресионирана од „EyeSTAR“ на неколку различни нивоа, вклучувајќи ја технологија, пријателскиот персонал и времето кое лекарите го помина со мене, одговарајќи на сите мои прашања. Ласерот во „EyeSTAR“ беше најбрзиот и најнапредниот ласер што досега го имам сретнато и ласерот што едвај сега стана достапен во САД, на Медицинскиот факултет Харвард. Во „EyeSTAR“ се чувствував како да сум дома, персоналот и лекарите зборуваа на англиски со мене и знаев дека сум во добри раце откако докторот одговори на сите мои прашања темелно и трпеливо. Големо задоволство е да се биде дел од тимот на „EyeSTAR“ и добредојдени се пациенти како вас од сите страни на светот во нашата светска клиника.”


  Г-ѓа Јусуфов е американски етнички Турчин од Бугарија. Таа го започнува нејзиното образование на Универзитетот во Калифорнија во Риверсајд, но потоа го продолжува нејзиното образование на Њујоршкиот универзитет, каде што се стекнува и со диплома. Додека присуствувала во Њујорк, таа исто така и работела со полно работно време на „Loews Regency Hotel“ во Менхетен, каде што добива и специјална обука за пречек на ВИП-гости.


  По дипломирањето на Универзитетот во Њујорк, таа добива стипендија од едно од најпрестижните училишта во Токио, Јапонија - Меѓународен христијански универзитет. Додека ја спремала нејзината магистратура, одлучила накратко да оди на патување во Турција за да изврши ласерска корекција на очите во болницата „EyeSTAR“. По завршувањето на магистерскиот труд во Јапонија, таа е лично поканета од страна на д-р Челикол да менаџира со „EyeSTAR“.
  Таа зборува англиски, турски, бугарски и јапонски течно, меѓу другите.

  ДЏезми Кавечиоглу

  Хирург

  Чезми Кахвечиоглу е роден во Истанбул во 1959 година. Дипломирал во Истанбул - Медицинска висока школа во 1978 година, исто така и на Универзитетот во Истанбул на Медицинскиот факултет во 1985 г. Исто така студирал Офталмологија на Универзитетот во Лион во Франција помеѓу 1989 и1991. Тој ги завршил своите студии на Очната болница Бејоглу во периодот од 1992 до 1994 година.


  Во 1994 година започнува да работи како специјалист во „Laserex“, првиот ласерски центар во Истанбул. Тој беше дел од тимот кој почна да спроведува ласери „excimer“ и хирургија „Lasik“ за прв пат во Турција.


  Тој, исто така, подготви некои од првите меѓународни публикации за рефракциската хирургија. Тој беше избран за член на Американската академија за офталмологија, за да биде потоа истата година и член на Француската офталмологија. Тој ги претставува своите студии на бројни национални и меѓунаро

  Д-р Ризван Сајгили

  Медицински Менаџер
   

  Д-р Сајгили е роден во Газијантеп во 1937 година и дипломира на Универзитетот во Истанбул на Медицинската школа во 1967 година.


  Тој има работено во примарната здравствена устанува Ван Eркис од 1967, па сè до 1971 година. Неговото офталмолошко дообразување го завршува во 1975 година во ССК на Истанбулската болница, каде работел таму како главен асистент сè до неговото пензионирање во 1997 година.

All Posts
×