• Ласерска корекција :

  Технологија ЕyeSTAR LASIK

  Очната клиника ЕyeSTAR LASIK е основана во 1999 година и е водечки центар на квалитетна ласерска корекција на диоптрија во Истанбул, каде што секој пациент се лекува со големо внимание, се дочекува како крал и се испраќа како пријател. Очната клиника продолжува да лекува илјади пациенти од странство, што ја прави единствента турска болница, каде што 95 % од пациентите се странци .

  broken image

  Технологија

  Еден од најпознатите аспекти на третманот EyeSTAR Lasik е технологијата. Институтот EyeSTAR Lasik е опремен со најновите ФДУ и клинички одобрени ласерска и дијагностичка технологија.


  Со цел да се овозможат најбезбедни и повеќе прецизни резултати, EyeSTAR е опремен со софистицирана дијагностичка опрема за поточна процена на визуелни дефекти на очите. Методите за оценувањето вклучуваат корнеална томографија, ултрапрецизна корнеална топографија (мерење на рожницата на 22.000 поени), дијагноза и класификација на корнеална форма, абнормалности со вештачки интелигенцискисистем.


  Нашиот ласер Allegretto Wave Eye-Q 500Hz/400Hz. е најновата, најбрзата и најнапредна ФДА - одобрена очна ласерска платформа на пазарот. Познат за најпрецизни резултати и на највисоко ниво на безбедност и удобност на пациентот.
  Ние нудиме напредна технологија „CLB microkeratome“или сите ласерски технологии EyeSTAR Lasik, во зависност од препораките на нашите хирурзи за секој одреден пациент.

  broken image

  Безбедност

  Здравјето на вашите очи е критично и нивната безбедност е основен услов. Затоа, EyeSTAR Lasik е институт кој користи „ Wavelight Allegretto Wave Eye-Q 500Hz/400Hz. “, кој има уникатна безбедносна црта: технологија „PerfectPulse“ ™. Оваа софистицирана технологија гарантира дека целиот третман и секој пулс на ласерскиот зрак се целосно контролирани со ултрабрзо очно следење што следува движења на очите 400 пати во секунда и прилагодување на ласерскиот зрак соодветно за помалку од шест милисекунди.
  Значи, дури и кога окото се движи, третманот совршено функционира . Таа, исто така ги спречува термичките ефекти на окото и сувоста и подобрувањето на процесот на лекувањето.

   

  Квалитет на визија

  Здравјето на вашите очи е критично и нивната безбедност е основен услов. Затоа, EyeSTAR Lasik е институт кој користи „ Wavelight Allegretto Wave Eye-Q 500Hz/400Hz. “, кој има уникатна безбедносна црта: технологија „PerfectPulse“ ™. Оваа софистицирана технологија гарантира дека целиот третман и секој пулс на ласерскиот зрак се целосно контролирани со ултрабрзо очно следење што следува движења на очите 400 пати во секунда и прилагодување на ласерскиот зрак соодветно за помалку од шест милисекунди.
  Значи, дури и кога окото се движи, третманот совршено функционира . Таа, исто така ги спречува термичките ефекти на окото и сувоста и подобрувањето на процесот на лекувањето.

   

  „Eye-Q laser“ исто така нуди бран оптимизирана технологија, која покажа дека го зачувува природниот облик на корнеата и спречување на индукција на оптички грешки кои може да доведат до проблеми или загуба на контраст и чувствителност (способност да се видат сликите „crisply“). Системот има потенцијал да им обезбеди на пациентите подобра визија од 20/20, која е кованица од „орел визија", бидејќи орлите имаат вродена способност да гледаат подобро од 20/20 и дење и ноќе.

   

  Перформанси

  Системот „Eye-Q laser“ има фреквенција од 400 пулсирања во секунда и третманот трае само неколку секунди во споредба со другите процедури кои претсстојат. Во просек третманот ќе потрае повеќе од 10 до 12 секунди или за времето што е потребно да се прелие чаша кафе. Пократките очни ласерски третмани се покажале подобри за намалување на ризикот од постоперативни инфекции, наткорекции и поткорекции.

  broken image

  WaveLight Allegretto Wave Eyetracker

  „Eyetracker EyeSTAR“ е составен дел на третманот „EyeSTAR Lasik“. Работи со ласер за ултрапрецизен третман, осигурувајќи дека секој пулс се наоѓа таму каде што треба да биде.
  „Eyetracker EyeSTAR“ при земање мостри работи со брзина од 400Hz и го следи движењето на очите 400 пати во секунда. Ова е важно затоа што окото може да се врти во стапка од 60Hz. Ако окото се врти побрзо или со иста брзина како „eyetracker“, тогаш „eyetracker“ нема да биде во можност да добие соодветен број читања за движењето на окото. За возврат, ласерски не може да биде во можност да се постави право пулсот на ласерот во соодветниот раздел на корнеата, поради недостаток на информации. Исто така, исклучително важна е способноста на ласерот да реагира на информации кои ќе бидат испратени од него до „eyetracker“. Времето за одговор на ласерот мора да биде многу брзо за да се осигура дека секој пулс ласерски е ставен токму на соодветниот дел на корнеата. Иако ласерот може да ги одреди движењата на окото 1000 пати, но ласерот реагира бавно на оваа информација, резултатот е дека ласерот може да го поставува пулсот во областа на корнеата врз основа на стари информации.


  Најдобар пример за односот помеѓу „eyetracker“ и ласерот е да се обиде и да се замисли фрлање топка во предмет кој се движи со 400 милји на час. Иако можете да го видите предметот кој се движи, вашите рефлекси премногу бавно ќе се прилагодат на постојаните промени на подвижен предмет. Како резултат на тоа, секогаш кога ќе ја фрлите топката во водата ви недостига подвижниот предмет. Ласерот „EyeSTAR“ и „eyetracker“ работат со брзина од 400Hz, што значи дека како што „eyetracker“ го следи на окото 400 пати во секунда, ласерот работи со иста брзина прецизно и точно во потребните области на корнеата.

  broken image

  WaveLight Allegro Topolyzer

  Основа за успешен очен ласерски третман е точна дијагноза. Работа со „EyeSTAR ALLEGRO Topolyzer“ значи искористување идеално средство за поддршка на процесот во донесувањето одлуки за користење ласерска очна корекција.
  Со точно утврдување на визуелните корекции кои се потребни да се направат кај пациентот, во голема мера го подобрува опсегот на можни третмани, од „Wavefront Optimized“ за водење високо ниво на софистициран топографијски третман (Т-CAT).
  „ALLEGRO Topolyzer“ е со соодветен Т-CAT софтвер кој е специјално дизајниран за да измери и да произведува висока резолуција на третмани за очи со тешки неправилности. Развиен е за најтешките случаи, кој во стандардно мерење и обработка ќе се покаже клинички неефикасен.

  „The WaveLight Allegro T-CAT Treatment“

  „ ALLEGRO Topolyzer“ и T-CAT се оптимизирани за да се заврши спектар на корисничка ласерска очна корекција и да комуницира во совршена синхронизација со бранот ласерски системи „ALLEGRETTO Eye-Q excimer“. Сите потребни третмани и параметри се пренесуваат од „ALLEGRO Topolyzer“ на ласер.
  Внатрашниот софтвер на „ALLEGRO Т-CAT“ е ласерски и се пресметува соодветна корекциска шема. Сепак лекарот може да одлучи да ги промени поединечните параметри во која било фаза од процесот.
  Интегрираниот кератометар со автоматско мерење и ослободување овозможува прецизно центрирање на сликата. Преносот на дигиталната слика потточки на приближување во комбинација со смиреноста работи од далечина и мерењето на времето изнесува само мал дел од секунда кој овозможува највисоко можно ниво на репродуктивност, а точноста на податоците се снима. Сите податоци добиени од страна на софтверот на „ALLEGRO Т-CAT“ се дефинираат со соодветни третмански параметри.
  „ALLEGRO Topolyzer“ исто така може да се користи како самостоен дијагнистички инструмент за редовна топографија за мерења кои се секогаш потребни во рефракциската хирургија.
  Исто така е интегриран софтвер во уредот и кератоконус за откривање и опцискаи проблеми со зениците.

  Апликациите за „ALLEGRO Topolyzer“ вклучуваат:
  - Поправна станица за децентрирање;
  - Проширување мали оптички зони;
  - Кератоконус-скрининг;
  - Третман на високо астигматизам;
  - Третман на други хируршки индуцирани корнеални неправилности.
  Аналитичар „WaveLight Алегро“

  „EyeSTAR ALLEGRO“ е аналитичар со идеален дијагностички уред за поддршка на процесот на донесување одлуки за ласерска визија и корекција. Тоа во голема мера го подобрува опсегот на можни третмани, почнувајќи од стандардни бранови оптимизирани со постапка до високософистицирани бранови и водени третмани.

  broken image

  WaveLight Allegro Analyzer

  Анализаторот ALLEGRO е специјално дизајниран за да овозможи бран од податоци потребни за вршење безбедна и успешна ласерска и очна корекција. Сите компоненти се оптимизирани да работат во концерт со бран „ALLEGRETTO Eye-Q laser“.

  Сите потребни третмански параметри од пациентот се пренесуваат до аналитичар ALLEGRO на „БРАН ALLEGRETTO Eye-Q laser“. Софтверот на „ALLEGRO А-CAT“ во внатрешноста на ласерскиот лаптоп-компјутер пресметува соодветна корекциска шема. Третманите „ALLEGRO А-САТ“ се наменети за употреба кај пациенти со високи аберации во нивните оптички систем. Сите потребни корекции на оптичката патека на окото се овозможени преку модулот на рожницата „A-CAT“.

  Принципи „Tscherning“

  Работејќи во видливиот спектар, аналитичар ALLEGRO е дизајниран за да се направи бран на мерења со користење на оперативниот принцип „Tscherning“, кој работи на истиот принцип како човечкото око. Со цел да се изврши мерење според овој принцип, сликата на мерења се проектира на мрежницата. Ова им овозможува на лекарите постојано да потврдуваат дека сликата е донесена правилно и дека сите мерни места се всушност валидни. Примената на ова мерење овозможува откривање неточни читања предизвикани од локалните опструкции.

  Примената на овој принцип - аналитичар ALLEGRO, овозмошува исклучива достава на валидни податоци и го минимизира ризикот од лажни третмани. Анализаторот ALLEGRO користи видлива светлина за да се извршат мерења, затоа дополнителни пресметки и фактори за хроматските грешки не се задолжителни. Автоматското мерење гарантира дека само центрираните мерења ќе бидат земени предвид. Мало децентреализирање се открива заедно со дијаметар и други релевантни вредности. На овие податоци потоа се додава вистинскиот бран од податоци. Комерцијалната обработка на податоци „WaveLight“ им овозможува регистрација и евиденција на валидни мерења, дури и со сериозни очни услови.

  broken image

  Moria Microkeratome Evolution3

  „Moria Microkeratome Evolution3“ е платформа која се користи во комбинација со М2 моторни напојувања со CLB. Повеќе глави и мотори се користат во EyeSTAR да се обезбеди целосно стерилна работна околина на „Moria microkeratome“ која е ненадминливо точна и прецизна. Всушност, овој систем е резултат и двапати попрецизен од „femtosecond ласерски microkeratome“ и не предизвикува синдром на преодна светлосна осетливост. За „microkeratomes“, прецизност значи безбедност, особено во случаи на критичните случаи на корнеална дебелина. Покрај овие предности, бавниот вакуум на СВР на системот е критична удобност на компонентата „Moria“.

  broken image

  INTRALASE FS-60

  LASIK Инститют се гордее да објави дека го користи новиот Intralase FS - 60 flapmaker. IntraLASIK ( iLasik ) е последната технолошка новина во LASIK . Сега веќе можеме да вршиме all laser LASIK постапка.

   

  Ласерската корекција на диоптрија често се поврзува само со екзајмер ласер, но всушност има две многу важни фази во корекцијата на визија :

   

  1. Создавање на многу фин flap (преклопец) од ткиво кое се свиткува наназад за време на третманот.

  2. Ремоделирање на изложената површина (рожницата) со екзајмер ласер и повторно вметнување или враќање на flap (преклопецот).