Return to site

Брзо постоперативно закрепнување

EyeSTAR LASIK Institute

Брзо постоперативно закрепнување

Ласик е една од најбезбедните изборни процедури во модерната медицина и редовно ја изведуваат хирурзи низ цел свет. Од овие причини, а секако и други, не е изненадување да се види дека ЛАСИК стана попопуларна процедура од кога и да било.

Сепак многу потенцијални пациенти се загрижени околу постапката LASIK, но се додека тие всушност не ја искусат самата постапката. Секогаш се зачудени од тоа колку малку боли и колку е краток периодот на закрепнување! Всушност, малкумина доживуваат било каква болка. Повеќето велат дека единственото нешто што тие го чувствуваат е драматично подобрување на видот и чувството на слобода од очила и контакти, се разбира.

Еве што можат да очекуваат идните пациенти: Во текот на постапката, во најгорниот слој кој се нарекува рожница, ласерот ја обликува рожницата, а за само пет - десет минути, сé е готово! Продолжете да читате за да дознаете како очите всушност заздравуваат по LASIK.

Процесот на закрепнување

Идни пациенти, кои можеби не го знаат ова, ќе поминат повеќе време во консултации, испитувања и анализи пред постапката LASIK, отколку во самата операциона сала. Првиот чекор кон секоја процедура за корекција на ласерската диоптрија е да се направи преклоп на надворешниот слој на рожницата, оној дел од окото кој ги блокира туѓите тела и се фокусира светло кон мрежницата. Наместо комплетно отстранување на дел од рожницата, хирурзите користат специјално формулиран инструмент за нежно да го превртат преклопот на рожницата назад.

Што се случува следно?

Штом ласерот со помош на компјутер ќе го третира внатрешниот дел од окото, преклопот се враќа назад во неговата природна положба. На ист начин како контактните леќи можат да останат на место во текот на целиот ден, засечениот преклопец од рожницата на ист начин нема да се помести дури и кога окото трепка. Одржувањето на влажност во текот на овој период може да го забрза лечењето.

Првите 24 часа по процедурата на LASIK се најважни во обезбедувањето на долгорочно обновување, најмногу поради тоа што телото го прави најголемиот дел од неговото заздравување во тоа време. Нашите професионалци од клиниката ќе препорачаат пациентите да одат во хотел, кој ние го резервираме за нашите пациенти, за да се одморат и да заспијат во првите часови по операцијата и да се одморат еден ден потоа.

 

Целосно обновување

На денот по постапката LASIK, пациентите можат да го видат светот со кристално јасен вид. Иако ова не е случај за секого, за повеќето пациенти треба само неколку дена, пред да можат да се вратат во нивниот секојдневен живот. По шест месеци веднаш по процедурата рожницата целосно ќе се обнови. И откако ќе стигнете до оваа точка, процесот на заздравување е целосно завршен.

И тоа е вистинската убавина на ласерската корекција на видот: Еден ден по процедурата, очите се обновуваат во најголем дел. Окото се регенерира брзо и кратко по вашата постапка и ќе можете да уживате во животот со јасен и кристален вид.

 

Клиниката EyeSTAR Lasik од Истанбул ќе Ви помогне засекогаш да се ослободите од Вашите очила и леќи!

Ова ќе биде последен ден да бидете зависни од Вашите очила и леќи!

 
 
 

Резервирајте го Вашиот термин сега на 071 272-272 или на мејл biljana@eyestar.us

Во клиниката секој пациент е VIP и местата се ограничени до максимум 10 пацинети на ден.

 

ПРОМОТИВЕН ПАКЕТ Ласик во Истанбул на следните термини:

29.11.2018,

13.12.2018

и

27.12.2018

1199 еур за двете очи

· Целосен и комплексен детален двочасовен преглед со најновата и најнапредна ласерска технологија за дијагностицирање на оптичката несовршеност на окото,

·Ласерска корекција за одстранување на диоптрија на двете очи со најновиот ласер на пазарот WaveLight Allegretto Wave Eye-Q 500 Hz / 400 Hz ,

·Сите неопходни испитувања,

·Медикаменти - капки (антибиотик,кортикостероид,вештачки солзи) за постоперативно закрепнување на очите,

·Доживотна гаранција, сигурност и нега е ветување, дека по Вашето лекување EyeStar Lasik ќе се грижи за Вас.

·Неограничен број бесплатни прегледи доживотно,

·Трансфери при пристигнување и заминување од аеродром, железничка, автобуска - до клиника и обратно,

·1 ноќевање во 4* хотел во непосредна близина на клиниката

·Незаборавна екскурзија - Крстарење на Босфор.

Напомена : Цената на превоз не е вклучена во пакетната цена од 1199 евра. Се доплаќа одделно.

За повеќе информации:
Телефон за контакт: +389 71 272 212