Return to site

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Што е доживотна гаранција EyeSTAR Lasik?

Дознајте зошто сме едниствени!

Гаранцијата EyeSTAR Lasik е доживотна грижа, наше ветување дека по вашето лекување ние ќе се грижиме за вас. Кога имате операција на очите со EyeSTAR, знаете дека ние ќе ги обезбедиме сите потребни мерки во врска со вашето лекување, бесплатни засекогаш.

Па, како е EyeSTAR е во можност да понудат таква гаранција? Тоа е едноставно прашање на доверба - нашата доверба и сигурност во услугата што ја нудиме, преку нашиот високо-искусен персонал и специјализирани хирурзи за ласерска корекција на диоптрија.

Клиниката EyeSTAR Lasik е единствена клиника на овие простори која во цената на услугата ја опфаќа и доживотната гаранција.

broken image

По завршувањето на вашата ласерска корекција на видот во EyeStar LASIK Institute ќе добиете Доживотна гаранција.

Пред да ја искористите вашата доживотна гаранција за рекорекција, нашиот хирург ќе го преиспита вашиот вид за да се осигури дека сте добар кандидат за дополнителна операција на LASIK.  

Одредени промени во вашиот вид може да влијаат да имате постапка за рекорегирање.   Повторното лекување мора да биде поврзано со промена на рефрактивната грешка која првично била третирана (миопиа, хиперопиа или астигматизам) и не е поврзана со други промени во видот или болестите на очите како што се катаракта, глауком, макуларна дегенерација или дијабетес.  

Намалувањето на видот поради болест, несреќа или други неповрзани постојани или привремени услови не се прифатливи. Корекцијата на рефрактивната грешка што резултира од хируршка интервенција на катаракта (или други операции на очите како хирургија на ретината) не е опфатена со Планот за Доживотна гаранција EyeStar LASIK Institute.

broken image

Заинтересирани сте за ласерска корекција на диоптрија со Lasik, но не сте сигурни што да очекувате во текот на самата интервенција?

1.Локална анестезија.

Пред да започне целата интервенција се ставаат капки за локална анестезија во окото. За неколку секунди започнува нивното дејство и трае околу 10-15 минути. Окото е обезболено и не чувствува никаква болка. Целата интервенција е компјутерски водена, така што може со голема прецизност да се предвиди и постоперативниот резултат. Се извршува во амбулантски услови и трае околу 10 мин.

2.Создавање флап (преклопец на рожницата)

Со специјален инструмент очните капаци на пациентот се држат широко отворени и не дозволуваат окото да се затвори. Се става вакумски прстен и се фиксира окото. При апликација на вакумскиот прстен се чувствува притисок во окото и за кратко време нема да можете ништо да гледате.Но тоа е нормално во таа фаза кај сите. Со ненадминливо точна и прецизена платформа, наречена микрокератом се создава многу фин flap (преклопец) ткиво на рожницата, кое се превиткува настрана.

3.Преобликување на рожницата со Excimer Laser

За време на овој процес треба да ја фиксирате со поглед ласерската светлина, која може да биде зелена или црвена точка. Во оваа фаза таа станува се поневидлива, што е нормално и не трудете се да ја барате. Колку сте порелаксирани и мирни, толку крајниот резултат ќе биде подобар.

4.Враќање на флапот (преклопецот) во првобитна положба

Откако рожницата е преобликувана, преклопецот се враќа назад. Се ставаат капки за миење на окото.

5.Процес на заздравување на окото

Всушност, заздравувањето на рожницата ќе почне само по неколку часа по завршување на постапката . На пациентите им се даваат инструкции како да ги аплицираат капките за очи за пет дена по LASIK третманот, и многу пациенти кои се подложени на оваа постапка продолжуваат со нормален животен тек и активности во рок од 24-48 часа.

Веднаш по завршување на постапката, очите на пациентот може да ги чувствувате уморни и иритирани. Ова е сосема нормално, и се препорачува пациентот да се одмори а најдобро да отспие.

broken image

EyeSTAR LASIK Institute обезбедува висококвалитетна корекција на видот и специјални промотивни пакети со доживотна гаранција.

ПРОМОТИВНИ ПАКЕТИ за пациенти од Македонија за Ласик во Истанбул :

1199 еур за двете очи

закажете на следните термини:

06.09.2018; 20.09.2018; 27.09.2018; 04.10.2018; 18.10.2018; 01.11.2018; 15.11.2018; 29.11.2018; 13.12.2018 и 27.12.2018

broken image
broken image

Во цената е вклучено:

 · Целосен и комплексен детален двочасовен преглед со најновата и најнапредна ласерска технологија за дијагностицирање на оптичката несовршеност на окото,

·Ласерска корекција за одстранување на диоптрија на двете очи со најновиот ласер на пазарот WaveLight Allegretto Wave Eye-Q 500 Hz / 400 Hz ,

·Сите неопходни испитувања,

·Медикаменти - капки (антибиотик, кортикостероид, вештачки солзи) за постоперативно закрепнување на очите,

·Доживотна гаранција, сигурност и нега е ветување, дека по Вашето лекување EyeStar Lasik ќе се грижи за Вас.

·Неограничен број бесплатни прегледи доживотно,

·Трансфери при пристигнување и заминување од аеродром, железничка, автобуска - до клиника и обратно,

·1 ноќевање во 4* хотел во непосредна близина на клиниката( Плоштад Таксим)

·Незаборавна екскурзија - Крстарење на Босфор.

Напомена : Цената на превоз не е вклучена во пакетната цена од 1199 евра. Се доплаќа одделно.

За да дознаете дали сте кандидат за ласерска корекција на диоптрија закажете ја вашата бесплатна консултација на 071/272-212 или контактирајте не' на и-мејл адреса biljana@eyestar.us

broken image