Return to site

Хирурзите на „EyeSTAR“ 
 

Реномето на „EyeSTAR Lasik“ во голема мера се должи на искуството на нашите хирурзи, вклучувајќи ги најдобрите хирурзи во оваа област, кои се лично вклучени во секој чекор од целата постапка на ласерска корекција.

Лекарите на „EyeSTAR Lasik“ се едни од најискусните и најквалификувани хирурзи за процедура „Lasik“ и имаат искуство кое датира од првата серија ласери „excimer # 001“- првиот комерцијално достапен ласер. За разлика од другите хирурзи кои вршат различни видови хирургија, нашите хирурзи изведуваат исклучиво и само очни ласерски рефракциски процедури. Сите наши хирурзи и медицинскиот персонал имаат врвно работно искуство и имаат дипломи од најдобрите универзитети и медицински центри во странство. Многу од нашите хирурзи имаат добиено стипендии за рефракциска хирургија од водечките болници и медицински училишта во Западна Европа и САД.

Секако, успехот на одличните резултати кај нашите пациенти се должи од учествотото на нашите хирурзи во секој чекор од постапката на „EyeSTAR Lasik“, под надзор на нашите медицински директори. Од одговарање на сите ваши прашања уште на деталните првични испитувања, до самиот третман и секако постоперативно вклучувајќи ја и доживотната гаранција се сигурност и потврда дека искусен тим од офталмолози ќе се грижи за вас и здравјето на вашите очи.

Д-р Гурган Целикол, медицински директор и основач

Д-р Гурган Целикол е роден во Едрене во 1965 година. По дипломирањето на Галатасарското високо училиште, тој дипломирал на Истанбулскиот универзитет – Медицински факултет во Истанбул и го завршил својот престој во Истражувачката болница Беоглу.
Д-р Гурган Целикол потоа го продолжува своето образование во САД, каде што ú работел на Универзитетот Џон Хопкинс како истражувач во биомедицински оддел. После тоа, тој оди во Универзитетот на Калифорнија, Сан Диего, каде што бил вклучен како истражувач во бројни студии на корнеата и вештачки интелигенциски системи. За време на неговиот престој во САД, д-р Целикол исто така истражува рефракција на ласерска очна хирургија во повеќе центри во САД и Европа.
Д-р Гурган Целикол имаше визија за создавање ласерски центар во Турција посветен исклучиво за ласерски третман, користење на најдобрите системи и најновата технологија, како и одржување стандарди еднакви или подобри од центри во САД и во светот. Во 1999 година неговата визија станува реалност, а Институтот „EyeSTAR Lasik“ е основан и со поттикнувачкиот здравствен туризам во Турција, доведе до тоа 90% од пациентите на „EyeSTAR“ да доаѓаат од странство.
Д-р Целикол е познат на меѓународно ниво како основач и директор на „EyeSTAR“ и за бројни други достигнувања. Со неговиот успех почна поттикнување за одржување и унапредување на здравството во Турција во целост.
Неговата област за интерес на вештачката интелигенција, којашто тој активно ја користи оваа технологија за да се дијагностицираат корнеаллните проблеми. Шахот е најголемото хоби на д-р Целикол и тој има освоено две шаховски шампионски титули на 7 во Европа и 2 во Турција. Д-р Гурган Целикол е член МЕНСА, зборува англиски и француски јазик.

Cezmi Kahvecioglu, M.D. – д-р Чезми Кахвечиоглу, хирург

Чезми Кахвечиоглу е роден во Истанбул во 1959 година. Дипломирал во Истанбул – Медицинско училиште во 1978 година, исто така и на Универзитетот во Истанбул на Медицинскиот факултет во 1985 г. Студирал Офталмологија на Универзитетот во Лион во Франција помеѓу 1989 и1991. Тој ги завршил своите студии на Очната болница Бејоглу во периодот од 1992 до 1994 година.
Во 1994 година тој почнал да работи како специјалист во „Laserex“, првиот ласерски центар во Истанбул. Тој бил дел од тимот кој почнал прв да спроведува ласерски третмани со „excimer“ и процедурата „Lasik“ за прв пат во Турција.
Тој, исто така, ги има подготвено некои од првите меѓународни публикации за рефракциската хирургија. Избран е за член на Американската академија за офталмологија, за да биде потоа истата година и член на Француската офталмологија. Тој ги претставува своите студии на бројни национални и меѓународни конгреси.

д-р Ридван Сајгили, медицински менаџер (Ridvan Saygili, M.D.)
Д-р Сајгили е роден во Газијантеп во 1937 година и дипломира на Универзитетот во Истанбул на Медицинската школа во 1967 година.
Тој има работено во примарната здравствена устанува Ван Eркис од 1967, се до 1971 година. Неговото офталмолошко дообразување го завршува во 1975 година во ССК на Истанбулската болница, каде работел таму како главен асистент сè до неговото пензионирање во 1997 година.

Реномето на „EyeSTAR Lasik“ во голема мера се должи на искуството на нашите хирурзи, вклучувајќи ги најдобрите хирурзи во оваа област, кои се лично вклучени во секој чекор од целата постапка на ласерска корекција.
Лекарите на „EyeSTAR Lasik“ се едни од најискусните и најквалификувани хирурзи за процедура „Lasik“ и имаат искуство кое датира од првата серија ласери „excimer # 001“- првиот комерцијално достапен ласер. За разлика од другите хирурзи кои вршат различни видови хирургија, нашите хирурзи изведуваат исклучиво и само очни ласерски рефракциски процедури. Сите наши хирурзи и медицинскиот персонал имаат врвно работно искуство и имаат дипломи од најдобрите универзитети и медицински центри во странство. Многу од нашите хирурзи имаат добиено стипендии за рефракциска хирургија од водечките болници и медицински училишта во Западна Европа и САД.
Секако, успехот на одличните резултати кај нашите пациенти се должи од учествотото на нашите хирурзи во секој чекор од постапката на „EyeSTAR Lasik“, под надзор на нашите медицински директори. Од одговарање на сите ваши прашања уште на деталните првични испитувања, до самиот третман и секако постоперативно вклучувајќи ја и доживотната гаранција се сигурност и потврда дека искусен тим од офталмолози ќе се грижи за вас и здравјето на вашите очи.

Д-р Гурган Целикол, медицински директор и основач

Д-р Гурган Целикол е роден во Едрене во 1965 година. По дипломирањето на Галатасарското високо училиште, тој дипломирал на Истанбулскиот универзитет – Медицински факултет во Истанбул и го завршил својот престој во Истражувачката болница Беоглу.
Д-р Гурган Целикол потоа го продолжува своето образование во САД, каде што ú работел на Универзитетот Џон Хопкинс како истражувач во биомедицински оддел. После тоа, тој оди во Универзитетот на Калифорнија, Сан Диего, каде што бил вклучен како истражувач во бројни студии на корнеата и вештачки интелигенциски системи. За време на неговиот престој во САД, д-р Целикол исто така истражува рефракција на ласерска очна хирургија во повеќе центри во САД и Европа.
Д-р Гурган Целикол имаше визија за создавање ласерски центар во Турција посветен исклучиво за ласерски третман, користење на најдобрите системи и најновата технологија, како и одржување стандарди еднакви или подобри од центри во САД и во светот. Во 1999 година неговата визија станува реалност, а Институтот „EyeSTAR Lasik“ е основан и со поттикнувачкиот здравствен туризам во Турција, доведе до тоа 90% од пациентите на „EyeSTAR“ да доаѓаат од странство.
Д-р Целикол е познат на меѓународно ниво како основач и директор на „EyeSTAR“ и за бројни други достигнувања. Со неговиот успех почна поттикнување за одржување и унапредување на здравството во Турција во целост.
Неговата област за интерес на вештачката интелигенција, којашто тој активно ја користи оваа технологија за да се дијагностицираат корнеаллните проблеми. Шахот е најголемото хоби на д-р Целикол и тој има освоено две шаховски шампионски титули на 7 во Европа и 2 во Турција. Д-р Гурган Целикол е член на МЕНСА, зборува англиски и француски јазик.

Cezmi Kahvecioglu, M.D. – д-р Чезми Кахвечиоглу, хирург 

Чезми Кахвечиоглу е роден во Истанбул во 1959 година. Дипломирал во Истанбул – Медицинско училиште во 1978 година, исто така и на Универзитетот во Истанбул на Медицинскиот факултет во 1985 г. Студирал Офталмологија на Универзитетот во Лион во Франција помеѓу 1989 и1991. Тој ги завршил своите студии на Очната болница Бејоглу во периодот од 1992 до 1994 година.
Во 1994 година тој почнал да работи како специјалист во „Laserex“, првиот ласерски центар во Истанбул. Тој бил дел од тимот кој почнал прв да спроведува ласерски третмани со „excimer“ и процедурата „Lasik“ за прв пат во Турција.
Тој, исто така, ги има подготвено некои од првите меѓународни публикации за рефракциската хирургија. Избран е за член на Американската академија за офталмологија, за да биде потоа истата година и член на Француската офталмологија. Тој ги претставува своите студии на бројни национални и меѓународни конгреси.

д-р Ридван Сајгили, медицински менаџер (Ridvan Saygili, M.D.)
Д-р Сајгили е роден во Газијантеп во 1937 година и дипломира на Универзитетот во Истанбул на Медицинската школа во 1967 година.
Тој има работено во примарната здравствена устанува Ван Eркис од 1967, се до 1971 година. Неговото офталмолошко дообразување го завршува во 1975 година во ССК на Истанбулската болница, каде работел таму како главен асистент сè до неговото пензионирање во 1997 година.

Промо термини 10.08.2017 и 24.08.20147 -  Викенд во Истанбул со EyeStar Lasik и AtlantiS!
Клиниката “EyeSTAR Lasik” од Истанбул ќе Ви помогне засекогаш да се ослободите од Вашите очила и леќи!
Резервирајте го Вашиот термин сега на 071 272-272 или на мејл biljana@eyestar.us 
Во клиниката секој пациент е VIP и местата се ограничени до максимум 10 пацинети на ден.
За повеќе информации:
Контакт лице: Билjана Дончовска 
Мобилен: +389 71 272 212  
biljana@eyestar.us
www.atlantis.mk