Return to site

Ласерската корекција на видот може да се покаже соодветна да ја третира и вашата состојба на очите.

Ласерската корекција на видот може да се покаже соодветна да ја третира и вашата состојба на очите.

Нешто повеќе од 50% од кандидатите имаат некаква форма на рефрактивно оштетување на видот. Ако имате некоја од рефрактивните несовршености дадени подолу, дознајте дали некоја од овие постапки ќе Ви помогне да ја откриете слободата од очилата и контактите. Затоа што сакаме да ви помогнеме да го видите светот со нова перспектива!

broken image

Миопија

Миопија, или кратковидост, е состојба која значи дека пациентот може јасно да ги види предметите блиску, но оддалечените предмети се појавуваат матно. Ова се случува кога очите на лицето се подолги од вообичаеното, што го спречува светлината да се фокусира правилно на мрежницата и да се приближи во точка пред тоа.

broken image

Хиперопија

Хиперопија, или далекувидоста, е кога окото има проблеми со гледањето на блиските објекти, но може јасно да ги регистрира оддалечените објекти. Ова е затоа што хиперопското око е пократко од една нормална големина, така што светлината се конвергира на точка по мрежницата и сликата е надвор од фокусот.

broken image

Астигматизам

Со астигматизам, предметите на близу или на далечни растојанија стануваат матни. Ова во голема мера се должи на неправилниот облик на рожницата. Ова предизвикува светлина да влезе во окото, но не се фокусира на една точка, што резултира со замаглување.

broken image

Пресбиопија

Пресбиопија е состојба во очите што ги тера луѓето да имаат потешкотии да се фокусираат на мали детали, како на пример парична казна. Често се појавува кај луѓе на возраст од 40 и повеќе години, на возраст во кое окото почнува да губи еластичност. Оние со пресбиопија обично носат очила за читање за да ги видат малите предмети подобро.

broken image

Еве зошто треба да направите корекција на диоптрија во EyeSTAR LASIK Institute :

Дијагностичен и комплексен преглед

Пред да се пристапи кон процедуарата LASIK (Ласерска Корекција) вашите очи ќе бидат контролирани од стручни хирурзи интегрирани со интелигентни системи за дијагностицирање во ласерското отстранување на диоптрија.Ќе ја одредиме вашата соодветност за ЛАСИК користејќи ја најнапредната ласерска  технологија. Ние разбираме дека очите на секој пациент се различни, и затоа ќе го прилагодиме третманот кој најдобро одговара за вас.

Доживотна Гаранција

EyeSTAR LASIK Institute обезбедува висококвалитетна корекција на видот  и специјални промотивни пакети со доживотна гаранција. Гаранцијата EyeSTAR  е доживотна грижа, наше ветување дека по вашето лекување ние ќе се грижиме за вас. Кога имате операција на очите со EyeSTAR, знаете дека ние ќе ги обезбедиме сите потребни грижи во врска со вашето лекување, бесплатно за секогаш.

Па, како е EyeSTAR е во можност да понудат таква гаранција? Тоа е едноставно прашање на доверба - нашата доверба и сигурност во услугата што ја нудиме, преку нашиот високо-искусен персонал и специјализирани хирурзи за ласерска корекција на диоптрија.

Што можете да очекувате

Ласерската корекција обезбедува високи визуелни и предвидливи резултати. Со само еден третман за корекција на видот, 98% од пациентите постигнуваат најмалку 20/40 визија или подобро (мерка за визуелна острина по Снелен). Ние нудиме и пост-оперативна нега и грижа во текот на целиот живот, така што луѓето можат да имаат корист од јасен вид доживотно .

Ласик е безбедна, сигурна и предвидлива постапка

Да се чувствувате вознемирени пред LASIK е нормална реакција. Но, не грижете се: Вашата грижа ќе биде надгледувана од искусен тим на хирурзи. Ласерската корекција на видот се смета за една од најбезбедните изборни процедури во модерната медицина. Плус, ризиците поврзани со LASIK се ретки и се лекуваат. Слепило или губење на видот не може да дојде.

Операцијата трае помалку од 10 минути

Ќе бидете пријатно изненадени кога ќе дознаете дека LASIK е многу брза, безбедна и безболна постапка. Всушност, самата операција трае помалку од 10 минути , а ласерот се користи околу 20-40 секунди по око. Повеќето од нашите пациенти пријавуваат минимална непријатност за време на нивната постапка.

Заздравување за само 24 часа

Периодот за заздравување по LASIK е краток, всушност, повеќето луѓе се враќаат во нивните нормални секојдневни активности за околу 24 часа. Многу од нашите пациенти пријавуваат подобрување на видот во часовите по нивната процедура.

Вие сте само неколку чекори од вашиот LASIK живот!

1

Резервирајте бесплатна консултација

2

Испратете ни лекарски извештај за вашата диоптрија

3

Направете ја вашата ЛАСИК корекција!

4

Живејте го вашиот

LASIK живот!

Викенд во Истанбул со EyeStar Lasik и AtlantiS!

Клиниката “EyeSTAR Lasik” од Истанбул ќе Ви помогне засекогаш да се ослободите од Вашите очила и леќи!

Ова ќе биде последен ден да бидете зависни од Вашите очила и леќи!

Резервирајте го Вашиот термин сега на 071 272-272 или на мејл biljana@eyestar.us

Во клиниката секој пациент е VIP и местата се ограничени до максимум 10 пацинети на ден.

За повеќе информации:
Мобилен: +389 71 272 212  
biljana@eyestar.us
www.atlantis.mk