Return to site

Дали сум соодветен кандидат за ласерска корекција на диоптрија?

Од 2016 година, повеќе од 40 милиони луѓе ширум светот ги уживаат придобивките од ласерската корекција на видот.

 

Ако сте меѓу 90% од луѓето на возраст меѓу 18 и 55 години кои се одлични кандидати за ЛАСИК, можете и вие да и се радувате на слободата.

broken image

Дали сум погоден пациент за LASIK (ласерска корекција)?

Дали сте погодни за ласерска операција се дознава по испитувањата. Може да бидете соодветен, ако вашите очи се во рамките на следните параметри:

· Mиопија (кратковидост) до -12,00 диоптер

· Xиперопија (далекувидост) до + 6,00 диоптер

· Aстигматизам до +/- 6,00 диоптер

· Без очни болести

·Без катаракта

· Стабилна визија во последните 6 месеци

·Возраст + 18 години

Ласерската корекција на видот може да се покаже соодветна да ја третира и вашата состојба на очите.

Повеќе од 50% од кандидатите имаат некаква форма на рефрактивно оштетување на видот. Ако имате некоја од рефрактивните несовршености дадени подолу, дознајте дали некоја од овие постапки ќе Ви помогне да ја откриете слободата од очилата и контактите. Затоа што сакаме да ви помогнеме да го видите светот со нова перспектива!

Миопија

Миопија, или кратковидост, е состојба која значи дека пациентот може јасно да ги види предметите блиску, но оддалечените предмети се појавуваат матно. Ова се случува кога очите на лицето се подолги од вообичаеното, што го спречува светлината да се фокусира правилно на мрежницата и да се приближи во точка пред тоа.

Хиперопија

Хиперопија, или далекувидоста, е кога окото има проблеми со гледањето на блиските објекти, но може јасно да ги регистрира оддалечените објекти. Ова е затоа што хиперопското око е пократко од една нормална големина, така што светлината се конвергира на точка по мрежницата и сликата е надвор од фокусот.

Астигматизам

Со астигматизам, предметите на близу или на далечни растојанија стануваат матни. Ова во голема мера се должи на неправилниот облик на рожницата. Ова предизвикува светлина да влезе во окото, но не се фокусира на една точка, што резултира со замаглување.

Зошто ласерската корекција на диоптрија во EyeSTAR LASIK Institute :

broken image

Дијагностичен и комплексен преглед

Пред да се пристапи кон процедуарата LASIK (Ласерска Корекција) вашите очи ќе бидат контролирани од стручни хирурзи интегрирани со интелигентни системи за дијагностицирање во ласерското отстранување на диоптрија.Ќе ја одредиме вашата соодветност за ЛАСИК користејќи ја најнапредната ласерска технологија. Ние разбираме дека очите на секој пациент се различни, и затоа ќе го прилагодиме третманот кој најдобро одговара за вас.

Доживотна Гаранција

EyeSTAR LASIK Institute обезбедува висококвалитетна корекција на видот и специјални промотивни пакети со доживотна гаранција. Гаранцијата EyeSTAR е доживотна грижа, наше ветување дека по вашето лекување ние ќе се грижиме за вас. Кога имате операција на очите со EyeSTAR, знаете дека ние ќе ги обезбедиме сите потребни грижи во врска со вашето лекување, бесплатно за секогаш.

Па, како е EyeSTAR е во можност да понудат таква гаранција? Тоа е едноставно прашање на доверба - нашата доверба и сигурност во услугата што ја нудиме, преку нашиот високо-искусен персонал и специјализирани хирурзи за ласерска корекција на диоптрија.

Ласик е безбедна, сигурна и предвидлива постапка

Да се чувствувате вознемирени пред LASIK е нормална реакција. Но, не грижете се: Вашата грижа ќе биде надгледувана од искусен тим на хирурзи. Ласерската корекција на видот се смета за една од најбезбедните изборни процедури во модерната медицина. Плус, ризиците поврзани со LASIK се ретки и се лекуваат. Слепило или губење на видот не може да дојде.

Операцијата трае помалку од 10 минути

Ќе бидете пријатно изненадени кога ќе дознаете дека LASIK е многу брза, безбедна и безболна постапка. Всушност, самата операција трае помалку од 10 минути , а ласерот се користи околу 20-40 секунди по око. Повеќето од нашите пациенти пријавуваат минимална непријатност за време на нивната постапка.

Заздравување за само 24 часа

Периодот за заздравување по LASIK е краток, всушност, повеќето луѓе се враќаат во нивните нормални секојдневни активности за околу 24 часа. Многу од нашите пациенти пријавуваат подобрување на видот во часовите по нивната процедура.

Вие сте само неколку чекори од вашиот LASIK живот!

1

Резервирајте бесплатна консултација

2

Испратете ни лекарски извештај за вашата диоптрија

на biljana@eyestar.us

broken image

3

Направете ја вашата ЛАСИК корекција!

4

Живејте го вашиот

LASIK живот

broken image

Викенд во Истанбул со EyeStar Lasik и AtlantiS!

Клиниката “EyeSTAR Lasik” од Истанбул ќе Ви помогне засекогаш да се ослободите од Вашите очила и леќи!

Ова ќе биде последен ден да бидете зависни од Вашите очила и леќи!

Резервирајте го Вашиот термин сега на 071 272-272 или на мејл biljana@eyestar.us

Во клиниката секој пациент е VIP и местата се ограничени до максимум 10 пацинети на ден.

Генерален Претставник за Македонија на EyeStar –Билјана

Неверојатно е чувството да се види светот без очила!

Оваа чувство трае и до ден денес! Јас сум послободна, посамоуверена и едноставно посреќна, што гледам идеално!

Несебично, со солидарност и почит кон сите, пред сѐ да помогнам и да ги информирам оние кои се двоумат да направат ласерска корекција на диоптрија, ќе го споделам моето искуство во клиниката EyeStar Lasik од Истанбул.

Се викам Билјана Дончовска, вработена сум во Турустичка агенција – “АтлантиС “ на работно место Mенаџер за управување со квалитет, во моментот сум претставник на EyeStar LASIK Institute за Македонија и би била многу среќна ако можам да помогнам на сите вас, кои сакате да го погледнете светот со други очи!

broken image

ПРОМОТИВЕН ПАКЕТ Ласик во Истанбул вклучува:

1199 еур за двете очи

· Целосен и комплексен детален двочасовен преглед со најновата и најнапредна ласерска технологија за дијагностицирање на оптичката несовршеност на окото,

·Ласерска корекција за одстранување на диоптрија на двете очи со најновиот ласер на пазарот WaveLight Allegretto Wave Eye-Q 500 Hz / 400 Hz ,

·Сите неопходни испитувања,

·Медикаменти - капки (антибиотик,кортикостероид,вештачки солзи) за постоперативно закрепнување на очите,

·Доживотна гаранција, сигурност и нега е ветување, дека по Вашето лекување EyeStar Lasik ќе се грижи за Вас.

·Неограничен број бесплатни прегледи доживотно,

·Трансфери при пристигнување и заминување од аеродром, железничка, автобуска - до клиника и обратно,

·1 ноќевање во 4* хотел во непосредна близина на клиниката

·Незаборавна екскурзија - Крстарење на Босфор.

Напомена : Цената на превоз не е вклучена во пакетната цена од 1199 евра. Се доплаќа одделно.

За повеќе информации:
Мобилен: +389 71 272 212 
biljana@eyestar.us